X

Lütfen Para Birimi Seçiniz

Türk Lirası $ US Dollar Euro
X

Lütfen Para Birimi Seçiniz

Türk Lirası $ US Dollar Euro

cPanel Hostingte Yedekleme Nasıl Yapılır?

AnasayfaYazılarGrafik & Web TasarımcPanel Hostingte Yedekleme Nasıl Ya...

cPanel Hostingte Yedekleme Nasıl Yapılır?

C-Panel, bir internet sitesini yönetmenin en kolay araçlarından biridir. cPanel yedekleme sistemi, internet sitenizi yedeklemek ve geri yüklemek için çeşitli seçenekler sunar. Tam Yedekleme özelliği giriş dizininizi, MySQL veritabanlarınızı ve e-posta sunucularını ve filtrelerinizi içeren tam bir yedekleme işlemini ifade eder. Sözgelimi başka bir cPanel ekonomik hosting sunucusuna geçmeyi planlıyorsanız tam yedekleme seçeneğini kullanabilirsiniz.

Hızlı ve güvenilir hizmetler sunan otomatik çözümlerin aksine, manuel yöntemler hatalara açıktır. Ana bilgisayar cPanel'i kullanarak bir siteyi yedeklerken ve geri yüklerken yanlış gidebilecek birkaç şey vardır.

Dosya Yöneticisi (500 MB) ve phpMyAdmin (50 MB) içindeki boyut sınırlamaları nedeniyle geri yükleme başarısız olabilir.

Sonunda sitenizi kaybedebilirsiniz, bu hususta sınırlamalara dikkat etmeniz gerekir. İnternet bağlantısındaki dalgalanmalar, yedeklerin eksik indirilmesine veya geri yüklemelerde kesintilere yol açarak sitenin kapalı kalma süresini artırabilir. Başlamadan önce güçlü bir internet bağlantınız olduğundan emin olmanız önerilir.

cPanel Hostingte Yedekleme

Tam yedekleme ile internet sitesi ve yapılandırmayla ilgili dosyaların bulunduğu hesabınızın tam yedeğini alabilirsiniz. Bu yedek genellikle internet sitesinin başka bir sunucuya taşınması gerektiğinde kullanılır. Yedeklemeyi yerel sisteminizde kopya olarak da saklarsınız. Böylece olası bir hata durumunda sitenizi yedekten geri döndürerek kurtarırsınız.

Web sitenizin yedeğini almak için aşağıdaki adımları izlemeniz gerekir.

  • Öncelikle barındırma hesabınızın cpanel'ine giriş yapın. İsterseniz hosting hizmetinizden giriş yapabilirsiniz isterseniz tarayıcı adres çubuğuna siteadresi.com:2083 yazıp gelen ekranda ve Linux VPS sunucunuz için verilen kimlik bilgilerini kullanarak giriş yapabilirsiniz.
  • Sonraki adımda Cpanel'in ana ekranındaki c panele giriş yaptıktan sonra, Dosyalar bölümünün altında, yedekle bölümü yer alır ve onu tıklamak gerekir.
  • Üçüncü adımda Yedekle'yi tıkladıktan sonra tam yedeklemeyi veya kısmi yedeklemeyi seçmeniz istenir. Tam yedekleme için tıklayın; Tam bir web sitesi yedeği indirin.
  • “Home” Dizininizin yedeği sıkıştırılacak ve Linux VPS sunucunuzun yerel sistemine indirilecektir, bu kadar. Yukarıdaki adımları izleyerek web sitenizin yedeğini alabilirsiniz.

Yedekleme, depolama için yerel bilgisayarınıza indirilebilen bir zip dosyası şeklinde oluşturulacaktır. Web sitesi dosyalarının ve e-postaların güvende olmasını sağlayacağı için hosting hizmet sağlayıcınız tarafından sunucu ucunda yedeklemeler alınsa bile, yerel sisteminizde kendi yedeklemenizi korumak her zaman en iyisidir. Yapılandırmada veya internet sitesinde herhangi bir değişiklik yapmadan önce yedeklemeyi almanız her zaman elzemdir. Ve yedeklemeyi dosya yöneticisinde saklamanız önerilmez.

 Ayrıca bazen tek bir eklentiyi, temayı veya veritabanı tablosunu geri yüklemeniz gerekebilir. Yalnızca ihtiyacınız olanı kurtarmak için kısmi bir restorasyon yapılabilir. Bununla birlikte, cPanel kısmi geri yüklemelerinde, başlangıçta kısmi bir yedeklemeye sahip olmak önemlidir. Bununla ilgili sorun, kimsenin neyin yanlış gidebileceği konusunda gelecekte bir sezgiye sahip olmamasıdır. Bu nedenle, her zaman kısmi bir yedekleme yerine tam yedekleme tercih edilir.

Bu içeriğimizin ardından Pleks hosting nedir? yazımız da ilginizi çekebilir.

Ürün ve hizmetlerimiz hakkında daha detaylı bilgi almak için whatsapp üzerinden yazabilirsiniz.

0212 909 96 86

ABONE OL

Kampanya ve duyurularımızdan haberdar olmak için kaydolun.

Whatsapp Hattı